nieuws

Westerlingen vooropin optimisme economie

bouwbreed

Het westen is aanmerkelijk optimistischer over de economie dan andere landsdelen. Mannen en hogeropgeleiden zien de toekomst extra zonnig.

Het westen is aanmerkelijk optimistischer over de economie dan andere landsdelen. Mannen en hogeropgeleiden zien de toekomst extra zonnig.
Het CBS constateert dat bij de consumenten het vertrouwen in de economie vorig jaar sterk is toegenomen. De laatste drie kwartalen van 2006 waren er ruim 20 procent meer optimisten dan pessimisten. Sinds 2003 stijgt het optimisme permanent. In het westen van het land bedraagt het saldo optimisten 25 procent. Het noorden reikt niet verder dan 20 procent. Het oosten telt volgens de telling van het CBS met 18 procent de minste optimisten.

Reageer op dit artikel