nieuws

Tempo in woningbouw vertoont langzaamaan weer stijgende lijn

bouwbreed

Er zit weer vaart in de woningbouw. Vorig jaar werd 71 procent van de woningen opgeleverd binnen twee jaar.

Er zit weer vaart in de woningbouw. Vorig jaar werd 71 procent van de woningen opgeleverd binnen twee jaar.
Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) wijzen uit dat slechts één op de vijf nieuwbouwwoningen binnen het jaar gereed is. In 1995 werd nog de helft van de woningen binnen twaalf maanden gerealiseerd. Toen kon 95 procent van de nieuwe woningen in elk geval binnen twee jaar na aanvang van de bouw worden betrokken.
Volgens het CBS bouwen de Groningers het snelst. In de provincie was 88 procent van de nieuwbouwwoningen binnen twee jaar gereed. Het aandeel van de binnen een jaar opgeleverde woningen bedraagt in Groningen 50 procent.

Reageer op dit artikel