nieuws

Tekort aan cement treft Britse bouwbranche

bouwbreed

De Britse bouw is getroffen door een tekort aan cement en betonmortel. Op een reeks bouwplaatsen is al bijna een week geen cement of beton meer afgeleverd waardoor veel werken stil liggen.

Het tekort wordt veroorzaakt door een samenloop van technische problemen in een aantal cementfabrieken van Lafarge UK, zo staat in het Britse vakblad Construction News. In een cementfabriek van Lafarge in Hope in Derbyshire heeft zich een explosie voorgedaan waardoor de productie stil is komen te liggen. Een tweede fabriek in Northfleet bij Londen is door andere technische problemen getroffen, meldt CN. Die komen precies op een moment dat drie van de acht Britse cementfabrieken van Lafarge UK wegens onderhoud stil liggen of minder produceren.
Het Britse hoofdkantoor van Lafarge Cement in Chilton, wilde geen verdere informatie verstrekken zonder ruggespraak met de hoofdvestiging van Groupe Lafarge in Parijs. ”Als u deze problemen meldt in Nederland, buiten het VK, dan moeten we eerst instructies afwachten van Parijs,” aldus woordvoerder Chris Attery.
Een woordvoerder van de British Cement Association: “De fabrikanten plannen het jaarlijks onderhoud vooral in februari, als je kan verwachten dat de bouw door de winter vaker stil ligt. Door het zachte weer is dat dit jaar niet gebeurd, waardoor tijdelijke leveringsproblemen zijn ontstaan.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels