nieuws

Stroeve onderhandelingover Duitse bouw-cao

bouwbreed

De onderhandelingen over de bouwcao in Duitsland lopen stroef. De derde gespreksronde begint 13 maart. De cao geldt voor 680.000 bouwvakkers.

De onderhandelingen over de bouwcao in Duitsland lopen stroef. De derde gespreksronde begint 13 maart. De cao geldt voor 680.000 bouwvakkers.
Vakbond IG Bau zet in op een loonsverhoging van 5,5 procent. Volgens voorzitter Klaus Wiesehügel hebben zijn leden al lang genoeg op een houtje gebeten. De sector krabbelt dit jaar pas weer op na een crisis die begon in 1995. De werkgeversorganisaties Bauindustrie en Baugewerbe beoordelen hun branche nog te zwak om de salarissen flink te verhogen. Talrijke bedrijven hebben uiterst goedkoop opdrachten geaccepteerd en betalen nu de prijs van de fors gestegen prijzen van grondstoffen en dienstverlening.

Reageer op dit artikel