nieuws

Steeds meer mensenin stedelijk gebied

bouwbreed

Het aantal stedelingen blijft toenemen. Van de Nederlanders woonden vorig jaar 6,9 miljoen burgers in een stedelijke omgeving. In 1998 bedroeg het aantal stedelingen al 6,3 miljoen. Slechts 40 procent van de bevolking kan beweren in een landelijke omgeving te wonen. Als tenminste de normen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) als maat worden genomen. Het CBS rekent tot de landelijke omgeving gebieden met minder dan 1000 inwoners per vierkante kilometer. In de beide Hollanden wonen drie op de vijf mensen in steden. In Drenthe zeven op de honderd.

Het aantal stedelingen blijft toenemen. Van de Nederlanders woonden vorig jaar 6,9 miljoen burgers in een stedelijke omgeving. In 1998 bedroeg het aantal stedelingen al 6,3 miljoen. Slechts 40 procent van de bevolking kan beweren in een landelijke omgeving te wonen. Als tenminste de normen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) als maat worden genomen. Het CBS rekent tot de landelijke omgeving gebieden met minder dan 1000 inwoners per vierkante kilometer. In de beide Hollanden wonen drie op de vijf mensen in steden. In Drenthe zeven op de honderd.

Reageer op dit artikel