nieuws

Statistiekvakantie voor meewerkende bedrijven

bouwbreed

Ondernemers die goed meewerken aan onderzoeken van het Centraal Bureau voor de Statistiek hoeven minder vaak enquêtes in te vullen. Met deze zogenoemde ‘statistiekvakantie’, die dit jaar wordt ingevoerd, wil staatssecretaris Heemskerk (economische zaken) de administratieve lasten voor het midden- en kleinbedrijf terugbrengen.

Ondernemers die goed meewerken aan onderzoeken van het Centraal Bureau voor de Statistiek hoeven minder vaak enquêtes in te vullen. Met deze zogenoemde ‘statistiekvakantie’, die dit jaar wordt ingevoerd, wil staatssecretaris Heemskerk (economische zaken) de administratieve lasten voor het midden- en kleinbedrijf terugbrengen.
De staatssecretaris wil ook de stapeling van enquêtes aanpakken. Als ondernemers aan een onderzoek hebben meegedaan, wordt de kans kleiner om voor een volgende ondervraging te worden benaderd. Bedrijven moeten verplicht deelnemen aan onderzoeken van het CBS. Als geen gegevens worden verstrekt kan een boete worden opgelegd.

Reageer op dit artikel