nieuws

Provincie Limburg fout bij weigeren vergunning

bouwbreed

De provincie Limburg moet de vergunningaanvraag van het Schinnense bedrijf Bruls BV om de laatste 150.000 kubieke meter zand en grind te halen uit de Schinnense groeve, opnieuw bekijken. Dat heeft de Raad van State beslist.

De provincie Limburg moet de vergunningaanvraag van het Schinnense bedrijf Bruls BV om de laatste 150.000 kubieke meter zand en grind te halen uit de Schinnense groeve, opnieuw bekijken. Dat heeft de Raad van State beslist.
V olgens de Raad hebben de gemeente Schinnen en de provincie grote fouten gemaakt door Bruls een vergunning te weigeren. Collega-bedrijf Lieben kreeg wel een vergunning voor het opgraven van 150.000 kuub uit de groeve. Het hoogste rechtsorgaan vindt dat de weigering van de vergunning voor Bruls op drijfzand is gebaseerd. De provincie moet zich van de Raad van State ook buigen over een eventuele schadeclaim van het Schinnense bedrijf.

Reageer op dit artikel