nieuws

Noordoostpolder overweegt palen als inbraakpreventie

bouwbreed

De gemeente Noordoostpolder wil het nieuw te bouwen bedrijventerrein De Munt II beveiligen met ondergrondse palen. Deze worden, als het inbraakalarm afgaat bij één van de bedrijven op het terrein, onmiddellijk geactiveerd waardoor ze omhoog schieten en de inbrekers geen kant meer op kunnen, licht wethouder Willem Keur van economische zaken en bedrijventerreinen toe. “De inbraken op bedrijventerreinen nemen hand over hand toe. Op terrein De Munt I is een aantal keren achter elkaar ingebroken. Wij maken ons daar zorgen over, net als de ondernemers. We werken al samen met de bedrijven om de veiligheid te bevorderen, maar kennelijk is dat nog niet voldoende.”

De gemeente Noordoostpolder wil het nieuw te bouwen bedrijventerrein De Munt II beveiligen met ondergrondse palen. Deze worden, als het inbraakalarm afgaat bij één van de bedrijven op het terrein, onmiddellijk geactiveerd waardoor ze omhoog schieten en de inbrekers geen kant meer op kunnen, licht wethouder Willem Keur van economische zaken en bedrijventerreinen toe. “De inbraken op bedrijventerreinen nemen hand over hand toe. Op terrein De Munt I is een aantal keren achter elkaar ingebroken. Wij maken ons daar zorgen over, net als de ondernemers. We werken al samen met de bedrijven om de veiligheid te bevorderen, maar kennelijk is dat nog niet voldoende.”
Het twintig hectare grote terrein De Munt II is gemakkelijk af te bakenen: een sloot vormt aan een kant een natuurlijke afbakening. Het bijbehorende wegenplan met onder meer een rondweg is volgens Keur overzichtelijk genoeg om met palen af te sluiten. Naar de kosten en de technische haalbaarheid van het palenplan loopt momenteel een onderzoek, waarvan de resultaten binnen een maand worden verwacht. Keur: “Ik ben zeer benieuwd wat deze oplossing gaat kosten, want het zal gezamenlijk gedragen moeten worden. Maar hoe dan ook hebben we het voornemen om het plan te realiseren.”

Reageer op dit artikel