nieuws

Nijssen Bouw kopje onder door ellende Koepoortgarage

bouwbreed Premium

Nijssen Bouw dreigt kopje onder te gaan. De hoofdaannemer van de Koepoortgarage in Delft heeft uitstel van betaling gekregen nadat het in financiële problemen is geraakt.

Dat bevestigt directeur Laurens Vellen van Nijssen. Hij legt de schuld voor alle ellende bij Ceres, het ontwikkelingsbedrijf van Vestia.
Voor Ceres bouwt Nijssen in de Wippolder in Delft 93 woningen. “Op dat project hebben we nog een vordering van 1,4 miljoen euro op Ceres, maar ze weigeren te betalen”, aldus Vellen.
Volgens Vellen beroept Ceres zich op een boeteclausule. “Feit is echter dat er helemaal geen schade tegenover staat”, beweert Vellen resoluut. De directeur van Nijssen benadrukt dat de financiële problemen geen verband houden met de tegenvallers bij de bouw van Koepoortgarage. Dat werk ligt al maanden stil doordat zettingen scheuren in omliggende huizen veroorzaakten.
Projectmanager Bob Bergmans van Ceres spreekt tegen dat onenigheid op het Wippolder-project aanleiding is voor het liquiditeitsproblemen.
“Er is daar wel discussie over de opleveringstermijn van de huizen, maar dat zal nooit tot een faillissement leiden”, aldus Bergmans. Hij zegt zich dan ook niet verantwoordelijk te voelen voor de financiële situatie bij Nijssen. Bergmans maakt zich wel grote zorgen. “Als Nijssen failliet gaat, zitten we in Delft met een groot gat in de grond en zitten we zonder aannemer.”

Reageer op dit artikel