nieuws

Nieuwe topman: Ballast staat open voor bod

bouwbreed

De nieuwe topman van Ballast Nedam, Theo Bruijninckx, staat open voor biedingen op de Nieuwegeinse bouwer. Dat zei hij vrijdag bij de presentatie van de jaarcijfers.

Bruijninckx, die in augustus René Kottman zal opvolgen als bestuursvoorzitter, benadrukte echter dat de aannemer niet in de etalage staat. “Wij staan voor alles open, mits de condities en de prijs goed zijn. Dat wil niet zeggen dat wij onszelf in de etalage zetten. Gezien onze prestaties ligt het voor de hand dat we gewoon op de huidige voet doorgaan.”
Bruijninckx, nu nog de financiële man van Ballast Nedam, houdt rekening met een consolidatie in de top van de Nederlandse bouwsector. Wanneer die zal plaatsvinden en hoe snel dat proces zal gaan, kan hij nog niet inschatten.
Ballast Nedam wordt door marktkenners genoemd als een van de voornaamste overnameprooien. Met name Strukton zou interesse hebben om met de inlijving van het bouwconcern zijn positie in de bouwtop te verbeteren. Kottman wilde niet ingaan op de geruchten. Wel bevestigde hij meerdere concurrenten op bezoek te hebben gehad. “Wij schijnen hier lekkere koffie te hebben. Laat ik het daar bij houden.”
Het Nieuwegeinse bouwbedrijf is niet van plan een beschermingswal op te tuigen om een overname tegen te houden. Volgens de bestuurders is die ook niet nodig. “De beste bescherming is nog altijd een hoge beurskoers”, aldus Bruijninckx.
De 45-jarige bedrijfseconoom zal na het vertrek van Kottman de functie van bestuursvoorzitter gaan combineren met die van financiële man. Een financieel directeur zal een deel van zijn huidige financiële managementtaken overnemen. ivisiedirecteuren Ruud Jacobs (bouw en ontwikkeling) en Romeo Malizia (infra) worden toegevoegd aan de raad van bestuur. Een sterk en ingewerkt team dat bewezen heeft over veel kwaliteit te beschikken”, zei Kottman over het driemanschap. “Bovendien allemaal afkomstig uit de eigen organisatie. Daarmee zijn ze verzekerd van een groot draagvlak in het bedrijf.”

Roerig

De huidige topman roemde het optreden van Bruijninckx tijdens de roerige jaren die Ballast Nedam achter de rug heeft. “Hij heeft zich toen een slimme en slagvaardige bestuurder getoond, die de business en het bedrijf door en door kent. De benoeming van Bruijninckx – die al 17 jaar bij Ballast Nedam actief is en sinds 2002 als chief financiel officer (cfo) – garandeert volgens Kottman continuïteit in de huidige succesvolle strategie van de onderneming.
Op pagina 2:
Ballast Nedam: Vizier op grondstoffenmarkt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels