nieuws

‘Lage huurprijs uniek voor excentriek gebouw’

bouwbreed Premium

Corporatie Rochdale boort met een gebouw dat eruitziet als een slordige stapel dozen een nieuwe markt aan in Lelystad, aldus de ontwikkelaar. Erick van Egeraat tekent voor het exclusieve ontwerp.

“Voor Lelystad is dit een superexclusief gebouw met een superexclusieve uitstraling.” Ontwikkelaar Jan Kroeze van JenR Vastgoed gelooft heilig in Zilverparkkade 2. Vooral het feit dat een gerenommeerde architect als Van Egeraat ontwerpt voor lagere inkomens, noemt hij uniek. “Nee, de exacte huurprijs is nog niet bekend. Maar als we de woningen zouden verkopen, zou de prijs maximaal 220.000 euro zijn.”
Kroeze werkte eerder samen met de architect. “Ik ben gecharmeerd van zijn werk. Om zijn eigenwijsheid en zijn artistieke manier van vormgeving.” Over eventuele bijnamen die het gebouw oproept, zwijgt hij. “Bovendien zijn de reacties voornamelijk positief.”
Zilverparkkade 2 – werknaam van EEA (Erick van Egeraat Associated Architects) – wordt gebouwd aan de kop van het Zilverpark, dichtbij het centrum.

Woningtypen

Het excentrieke gebouw herbergt vijf woningtypen: grondgebonden woningen, startersappartementen, villawoningen, terrasappartementen en atelierwoningen in de plint.
Het gebouw telt 71 appartementen, is maximaal twaalf verdiepingen hoog en kost 14 miljoen euro. “Steenachtig materiaal” maakt het gebouw aan de onderkant vandalismebestendig. Vanaf de tweede verdieping wordt vooral glas, aluminium en stucwerk toegepast. Binnenkort moet de bouw van start gaan. De oplevering is in 2009.
Koopappartementen en kantoren gaan in de hoofdstad van Flevoland niet als warme broodjes over de toonbank. Daar hoeft Kroeze zich nu niet om te bekommeren. De Amsterdamse ontwikkelaar Rochdale koopt het gebouw namelijk en zal de appartementen verhuren. Volgens Kroeze is de Amsterdamse corporatie daarmee één van de eerste externe beleggers in Lelystad. Frederik Kunst, woordvoerder van Rochdale bevestigt dat de corporatie de grenzen verkent. Over het project wil hij echter niet veel kwijt. “We doen het samen met woningstichting GoedeStede. Zij zijn de kartrekker.” Kunst sluit niet uit dat Rochdale zich in de toekomst meer gaat richten op Lelystad.

Reageer op dit artikel