nieuws

Kleiputten centraal in nieuwbouwwijk Druten

bouwbreed

Tichelgaten, de gaten die zijn achtergebleven uit de kleiwinning in de uiterwaarden, spelen een centrale rol in een nieuwe Drutense woonwijk. Rondom de voormalige kleiwinputten, die een aantal meter diep zijn en waarin een meter water staat, wordt een park aangelegd. Zo vormen de tichelgaten het groene hart van de wijk. In de nieuwbouwwijk De Waarden, in Druten-Oost, verrijzen vanaf 2009 ongeveer vierhonderd woningen.

Tichelgaten, de gaten die zijn achtergebleven uit de kleiwinning in de uiterwaarden, spelen een centrale rol in een nieuwe Drutense woonwijk. Rondom de voormalige kleiwinputten, die een aantal meter diep zijn en waarin een meter water staat, wordt een park aangelegd. Zo vormen de tichelgaten het groene hart van de wijk. In de nieuwbouwwijk De Waarden, in Druten-Oost, verrijzen vanaf 2009 ongeveer vierhonderd woningen.
Stedenbouwkundig adviesbureau Wissing uit Barendrecht komt eind 2007 met een voorontwerp van het plan De Waarden. Medio 2009 wordt naar alle waarschijnlijkheid begonnen met het bouwrijp maken van het plangebied van ruim 22 hectare.
Ontwikkelingsmaatschappij Druten-Oost, waarvan de gemeente Druten en het Geffense bouwbedrijf Van Wanrooij deel van maken, bouwt de wijk.

Reageer op dit artikel