nieuws

Innovaties speerpunt van Twentsche Kabel

bouwbreed

Twentsche Kabel heeft vorig jaar op recordhoogte geprofiteerd van zijn innovatieve producten. Dankzij een eindsprint in het laatste kwartaal steeg de omzet vorig jaar naar 686 miljoen euro. Bestuursvoorzitter Alexander van der Lof: “Innovaties hebben een belangrijke rol gespeeld in de sterke autonome groei. Met 29 procent werd een nieuw record gerealiseerd aan omzet uit innovaties”.Volgens de topman is innovatie de kracht en het onderscheidend vermogen geworden van Twentsche Kabel. Hij belooft dat komende jaren de vernieuwingen het speerpunt blijven van de groeistrategie. De winst van zijn bedrijf steeg vorig jaar met 35,5 procent tot 35,4 miljoen euro. Het aantal medewerkers nam met enkele honderden toe tot 2961.Twentsche Kabel merkt dat de investeringen in de sectoren bouw en installatie vorig jaar flink zijn toegenomen. Door met nieuwtjes in te spelen op de groeiende behoefte aan veiligheid en efficiëntie binnen gebouwen, steeg de omzet van Twentsche Kabel sterker dan de markt. Voorbeelden zijn toegangscontrole, camerabewaking en systemen voor de ouderenzorg.Hoewel voor de ouderenmarkt lange aanlooptijden gelden, heeft de Twentse onderneming fors geïnvesteerd in het segment. Van der Lof wrijft zich in de handen dat in de afgelopen jaren ontwikkelde concepten uitstekende kansen bieden in de snelgroeiende markt van ouderenzorg. Diverse proefprojecten werden opgezet. De verdere ontwikkeling van zowel het portfolio als de techniek staan volop in de belangstelling. De omzet van de Technische Handelsgroep steeg met 23,7 procent tot 240 miljoen euro. De Kabelgroep presteerde nog beter. De omzet nam met maar liefst 36,4 procent toe tot 328 miljoen euro. De aankoop van het Duitse bedrijf Schrade leverde een extra groei op van 2,7 procent. De flink duurdere grondstoffen – vooral koper – sloegen neer in een omzetgroei van 12,5 procent. De verbeterde marktomstandigheden gaven eindelijk ruimte de dure inkoop door te berekenen naar de eindgebruikers. De Kabelgroep haalt zijn groei vooral uit Europa en Azië. Door de vele afgelopen jaren geïntroduceerde kabel- en systeemoplossingen steeg het marktaandeel in Europa. Het aandeel omzet uit innovaties bedroeg 27 procent. De bezettingsgraad van de fabrieken lag boven de 90 procent. Door efficiencymaatregelen slaagde het bedrijf met relatief beperkte middelen een forse groei te realiseren. Binnen de Kabelgroep groeide de omzet uit de bouw met 60 procent.De omzet van de Machinegroep nam met 5,1 procent toe tot 122,5 miljoen euro. Ruim 85 procent van het bedrag werd verdiend met bandenbouwsystemen. De orderstroom groeide met 30 procent.

Aankoop

Reageer op dit artikel