nieuws

Industri ë le productie Europa lager

bouwbreed

De industri ë le productie in de dertien Euro-landen is in januari 0,2 procent lager uitgekomen dan in december 2006. In de 27 lidstaten van de Unie is de daling nog iets hoger met 0,3 procent.

De industri ë le productie in de dertien Euro-landen is in januari 0,2 procent lager uitgekomen dan in december 2006. In de 27 lidstaten van de Unie is de daling nog iets hoger met 0,3 procent.
De verschillen tussen de landen is heel groot. Zo was Ierland koploper met een groei van de productie met 6,8 procent gevolgd door Litouwen met 5,9 procent. Nederland bungelt roemloos aan de staart met een daling van 4,3 procent.
Vergeleken met een jaar eerder kwam de productie in landen in de Euro-zone uit op 3,7 procent. Ook op jaarbasis is Nederland het slechtste jongetje van de klas met een krimp van 3,6 procent. Hier is het Slowakije dat de hoogste groei scoort met 17,4 procent. Ook Polen doet het goed met 15,4 procent toename van de productie.

Reageer op dit artikel