nieuws

In regio Waterland 2000 nieuwe woningen

bouwbreed

Acht gemeenten in de regio Waterland bieden tot 2013 plaats voor ruim 2000 nieuwe woningen binnen de bebouwde kom. Vandaag wordt een convenant ondertekend met de provincie Noord-Holland. Met zeshonderd woningen heeft de gemeente Wormerland de grootste inbreng. Purmerend bouwt 350 woningen, de gemeente Edam-Volendam 290 woningen en Waterland 250. De gemeente Beemster en Landsmeer staan beide in voor de bouw van tweehonderd huizen. In de bebouwde kom van Oostzaan is ruimte voor honderd nieuwe woningen. De gemeente Zeevang bouwt er vijftig.

Acht gemeenten in de regio Waterland bieden tot 2013 plaats voor ruim 2000 nieuwe woningen binnen de bebouwde kom. Vandaag wordt een convenant ondertekend met de provincie Noord-Holland. Met zeshonderd woningen heeft de gemeente Wormerland de grootste inbreng. Purmerend bouwt 350 woningen, de gemeente Edam-Volendam 290 woningen en Waterland 250. De gemeente Beemster en Landsmeer staan beide in voor de bouw van tweehonderd huizen. In de bebouwde kom van Oostzaan is ruimte voor honderd nieuwe woningen. De gemeente Zeevang bouwt er vijftig.
Ton Hooijmaijers, verantwoordelijk gedeputeerde, is blij met de afspraken die vrijdag worden bekrachtigd. “In de regio moeten 6000 nieuwe woningen komen. Dat is broodnodig om het tekort aan woningen aan te pakken, maar ook om het voorzieningenpeil in stand te houden.” Noord-Holland stelt middelen beschikbaar om de gemeenten financieel te ondersteunen.

Reageer op dit artikel