nieuws

Gevangenen bouwen mee aan gevangenis

bouwbreed Premium

Een twintigtal gevangenen uit het Huis van Bewaring in het Franse Nancy gaan zelf meewerken aan de bouw van een nieuwe gevangenis. Aannemer Eiffage is akkoord gegaan met deze vorm van praktische reclassering dat als idee was meegenomen bij de aanbesteding van het ppp-contract. De gevangenen, die aan het eind van hun straftijd zitten, krijgen tegelijkertijd een gerichte opleiding in de bouw. Het initiatief past in de plannen van Parijs om de reclassering meer te laten aansluiten bij de praktijk van alledag. Eiffage heeft zich tevens verplicht een aantal jongeren uit de moeilijke wijken van Nancy te laten werken aan het project. De gevangenis van 40.000 vierkante meter biedt plaats aan 690 geïnterneerden en moet begin 2009 worden opgeleverd.

Een twintigtal gevangenen uit het Huis van Bewaring in het Franse Nancy gaan zelf meewerken aan de bouw van een nieuwe gevangenis. Aannemer Eiffage is akkoord gegaan met deze vorm van praktische reclassering dat als idee was meegenomen bij de aanbesteding van het ppp-contract. De gevangenen, die aan het eind van hun straftijd zitten, krijgen tegelijkertijd een gerichte opleiding in de bouw. Het initiatief past in de plannen van Parijs om de reclassering meer te laten aansluiten bij de praktijk van alledag. Eiffage heeft zich tevens verplicht een aantal jongeren uit de moeilijke wijken van Nancy te laten werken aan het project. De gevangenis van 40.000 vierkante meter biedt plaats aan 690 geïnterneerden en moet begin 2009 worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel