nieuws

Gelderland investeert in ‘cultuurcluster’

bouwbreed

De Gelderse politiek stelt extra geld beschikbaar om culturele instellingen te huisvesten op het terrein van de vroegere ijzergieterij Dru in Ulft.

De Gelderse politiek stelt extra geld beschikbaar om culturele instellingen te huisvesten op het terrein van de vroegere ijzergieterij Dru in Ulft.
Het provinciebestuur heeft tot nu toe 1,5 miljoen euro toegezegd voor het opzetten van een zogenaamd ‘cultuurcluster’, maar dit is volgens de statenfracties niet voldoende. Gedeputeerde Staten hebben toegezegd binnenkort met een uitgewerkt plan te komen waarin wordt berekend welke aanvullende financiering nodig is.
Het cultuurcluster, met onder andere een bibliotheek, een theater, een cultureel centrum en diverse poppodia, wordt waarschijnlijk gehuisvest in het 6000 vierkante meter grote portiersgebouw bij de Dru-fabriek. Zeven gebouwen op het complex zijn tot rijksmonument uitgeroepen, waaronder de gebouw van industrieel architect Beltman.

Reageer op dit artikel