nieuws

Fransen koppelenMittal aan Vinci

bouwbreed

De Indiase zakenman Lakshmi Mittal, vooral bekend door de fusie van de staalbedrijven Arcelor en het in Rotterdam gevestigde Mittal, zou een oogje hebben op de Franse bouw- en concessiereus Vinci. Mittal zou daarbij nauw samenwerken met de Franse miljardair Francois Pinault.

De Indiase zakenman Lakshmi Mittal, vooral bekend door de fusie van de staalbedrijven Arcelor en het in Rotterdam gevestigde Mittal, zou een oogje hebben op de Franse bouw- en concessiereus Vinci. Mittal zou daarbij nauw samenwerken met de Franse miljardair Francois Pinault.
Dat melden verschillende economische kranten in Frankrijk. Pinault nam via zijn holding Artemis onlangs verrassend een belang van 5,1 procent in Vinci en heeft de laatste dagen van de malaise op de beurzen gebruik gemaakt om dat belang verder uit te breiden. Door de geruchtenstroom ging de koers van Vinci maandag op de beurs van Parijs met anderhalf procent omhoog. Geen van de betrokken bedrijven heeft gereageerd op de berichten.

Reageer op dit artikel