nieuws

DHV en Kema doen spooronderzoek

bouwbreed

De combinatie DHV-Kema gaat in opdracht van de Europese Unie onderzoek verrichten naar de harmonisatie op het Europese spoor. De afgelopen jaren zijn er twee richtlijnen van kracht geworden over veiligheid en interoperabiliteit op het spoor. De bedoeling daarvan is dat treinen uit alle landen van de unie over de Trans-Europese Netwerken kunnen rijden.

De combinatie DHV-Kema gaat in opdracht van de Europese Unie onderzoek verrichten naar de harmonisatie op het Europese spoor. De afgelopen jaren zijn er twee richtlijnen van kracht geworden over veiligheid en interoperabiliteit op het spoor. De bedoeling daarvan is dat treinen uit alle landen van de unie over de Trans-Europese Netwerken kunnen rijden.
DHV en Kema gaan nu onderzoeken hoe ver de landen zijn met de invoering van de wetgeving en hoe dat in de praktijk gaat. Problemen worden opgespoord en voorzien van mogelijke oplossingsrichtingen.
De combinatie heeft het contract van 200.000 euro gewonnen in concurrentie met tien andere combinaties uit diverse landen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels