nieuws

Cruciale fase voor Breda’s eventenementcomplex

bouwbreed

Het komende half jaar wordt bepalend voor de ontwikkeling van het evenementencomplex Bavelse Berg in Breda. Dat zegt J. Nijhof van Grontmij, eigenaar van de voormalige stortplaats tussen Bavel en Dorst waar het evenementencomplex moet komen.

Ruim een jaar geleden ondertekenden Grontmij, Maver Holding en de gemeente Breda een intentieverklaring. De definitieve samenwerkingsovereenkomst had volgens de planning al getekend moeten zijn, maar laat op zich wachten.
De Bavelse Berg is een complex, dat niet alleen ruimte biedt aan grootschalige evenementen, maar dat ook voorziet in sport-, recreatie-, winkel- en horecavoorzieningen.
De gemeente Breda wil alleen kwijt dat het college van burgemeester en wethouders volgende week een besluit neemt over de overeenkomst. Nijhof verwacht dat de overeenkomst over een paar weken getekend zal worden. “We zitten op schema.”
Er is inmiddels een mer-procedure opgestart en er wordt nog volop gepraat met investeerders. “Dat ziet er positief uit”, laat Nijhof weten. Na de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst breekt er een cruciale periode aan in de ontwikkelingsfase. Het komende half jaar moet duidelijk worden of het gaat lukken met de financiering van het project en welke exploitanten meedoen.
De ontwikkeling van de Bavelse Berg kent een lange voorgeschiedenis. In 2004 liep de samenwerking tussen de gemeente Breda en een andere bedrijvengroep spaak.

Reageer op dit artikel