nieuws

België gaat gebruik van zonwerende systemen flink subsidiëren

bouwbreed Premium

Het gebruik van zonwering wordt in België flink gestimuleerd. Wie een uitvalscherm, screens of andere zonwerende systemen laat installeren, kan sinds 1 januari een beroep doen op een premie van 10 euro per vierkante meter.

Het gebruik van zonwering wordt in België flink gestimuleerd. Wie een uitvalscherm, screens of andere zonwerende systemen laat installeren, kan sinds 1 januari een beroep doen op een premie van 10 euro per vierkante meter.
Volgens ESSO, de European Solar-Shading Organization, kan de besparing door goede zonwering oplopen tot 10 procent. Uitvoerder van de subsidieregeling is Eandis, het bedrijf dat alle exploitatietaken voor de Vlaamse distributienetwerken uitvoert. Aan de toekenning van de subsidie zijn voorwaarden verbonden.

Reageer op dit artikel