nieuws

BAM bindt strijd aan tegen fijn stof

bouwbreed

Athlon Car Lease gaat de bedrijfswagens van BAM voorzien van roetfilters. De inbouw heeft betrekking op zo’n 1400 van de 2000 bedrijfswagens die BAM via Athlon heeft rondrijden. Het gaat vooral om bestelwagens en busjes waarbij plaatsing van een retrofit-filter technisch mogelijk is en die nog minimaal 18 maanden door BAM worden geleast.

Athlon Car Lease gaat de bedrijfswagens van BAM voorzien van roetfilters. De inbouw heeft betrekking op zo’n 1400 van de 2000 bedrijfswagens die BAM via Athlon heeft rondrijden. Het gaat vooral om bestelwagens en busjes waarbij plaatsing van een retrofit-filter technisch mogelijk is en die nog minimaal 18 maanden door BAM worden geleast.
Athlon heeft recentelijk bekend gemaakt het initiatief te nemen om bij alle dieselauto’s in het wagenpark van Athlon en De Lage Landen Translease een roetfilter in te zullen bouwen. Beide leasemaatschappijen beheren een vloot van circa 115.000 wagens waarvan de helft in aanmerking komt voor een roetfilter. BAM is nu de eerste klant waar dit voornemen wordt uitgevoerd.
BAM is al een tijdje bezig te bekijken hoe het bedrijf kan bijdragen aan een schonere lucht. In samenwerking met de leasemaatschappijen en de brandstofleverancier is in 2006 onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om zowel de bedrijfswagens als de personenauto’s te voorzien van roetfilters.
Tevens is onderzoek gedaan naar het gebruik van zwavelvrije benzine en zwavelarme diesel. Op basis van dit onderzoek zullen dit jaar nog ook voor personenauto’s nadere keuzes worden gemaakt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels