nieuws

Australische bouwer ‘preferred bidder’ Olympisch Dorp 2012

bouwbreed Premium

Crosby Lend Lease, een Britse woningbouwer die behoort tot het Australische Lend Lease concern, is ‘preferred bidder’ voor de bouw van het Olympisch Dorp met bijbehorende faciliteiten voor de Spelen van 2012 in Londen.

Tot het consortium dat de 5000 woningen gaat bouwen, behoren tevens woningcorporatie East Thames Group en projectontwikkelaar First Base. Het Lend Lease consortium heeft in de biedingsstrijd onder meer de concurrentie van het Franse Bouygues verslagen.
De huizen maken deel uit van de grote renovatie rond Stamford en worden na de Spelen verkocht of verhuurd. Behalve het dorp bouwt het consortium enkele hotels en commerciële panden.
De rest van het stadscentrum rond Stamford – met een totale waarde van zes miljard euro – wordt vooral ontwikkeld door Westfield, de grootste ontwikkelaar van winkelcentra ter wereld die ook al afkomstig is uit Australië. De aanwijzing van een Australisch bedrijf als hoofdrolspeler voor de Spelen van Londen komt na de malaise rond het Wembley-stadion dat wordt gebouwd door de eveneens Australische aannemer Multiplex.
Wembley is al bijna 200 miljoen euro over de begroting en wordt bovendien zo’n anderhalf jaar later opgeleverd dan gepland. Crosby Lend Lease is echter minder Australisch dan Multiplex.

Reageer op dit artikel