nieuws

Verdubbeling aantal vieze stadswegen

bouwbreed

Gemeenten maken te weinig werk van de daadwerkelijke aanpak van vieze lucht bij drukke stadswegen. Het aantal wegen waar de luchtnormen worden overschreden, is in een jaar verdubbeld van 200 naar 400. Dit komt echter vooral doordat de normen zijn aangescherpt.

Gemeenten maken te weinig werk van de daadwerkelijke aanpak van vieze lucht bij drukke stadswegen. Het aantal wegen waar de luchtnormen worden overschreden, is in een jaar verdubbeld van 200 naar 400. Dit komt echter vooral doordat de normen zijn aangescherpt.
Uit een inventarisatie van Milieudefensie in 44 gemeenten blijkt dat de vier grote steden de lijst aanvoeren met de meeste vieze straten. Rotterdam is net als vorig jaar koploper. De Maasstad kent 76 straten waar de luchtnormen worden overschreden. Het Weena in Rotterdam is de straat met de slechtste luchtkwaliteit van Nederland. In Amsterdam zijn dat er 52, gevolgd door Utrecht (42) en Den Haag (30).
De verdubbeling van het aantal ‘vieze’ stadswegen komt voor een belangrijk deel door de aangescherpte normen die in 2005 zijn ingegaan.

Reageer op dit artikel