nieuws

Strabag achtervolgd door fraude

bouwbreed Premium

Strabag wordt achtervolgd door fraude bij de aanleg van snelweg A72 nabij de Oost-Duitse stad Chemnitz. Na 14 maanden onderzoek heeft justitie een inval gedaan op de vestiging in Keulen. Hoewel Strabag verrast werd door de inval op zijn Keulse boekhoudafdeling, werkt het bouwconcern al lange tijd intensief mee om de fraudeurs in de kraag te pakken. Afgelopen jaar werden in verband met de affaire tien medewerkers ontslagen. De vestiging in Chemnitz is inmiddels gesloten. Justitieel onderzoek wijst uit dat bij de A72 een omvangrijk crimineel netwerk aan het werk was. Systematisch werden – met medeweten van de plaatselijke projectleiding – schijnrekeningen uitgeschreven. De schade voor de opdrachtgever en Strabag loopt in de tientallen miljoenen euro’s.

Strabag wordt achtervolgd door fraude bij de aanleg van snelweg A72 nabij de Oost-Duitse stad Chemnitz. Na 14 maanden onderzoek heeft justitie een inval gedaan op de vestiging in Keulen. Hoewel Strabag verrast werd door de inval op zijn Keulse boekhoudafdeling, werkt het bouwconcern al lange tijd intensief mee om de fraudeurs in de kraag te pakken. Afgelopen jaar werden in verband met de affaire tien medewerkers ontslagen. De vestiging in Chemnitz is inmiddels gesloten. Justitieel onderzoek wijst uit dat bij de A72 een omvangrijk crimineel netwerk aan het werk was. Systematisch werden – met medeweten van de plaatselijke projectleiding – schijnrekeningen uitgeschreven. De schade voor de opdrachtgever en Strabag loopt in de tientallen miljoenen euro’s.

Reageer op dit artikel