nieuws

Smal profiel van Aliplast spaart kosten vliesgevel

bouwbreed

‘Tanagra’ noemt Aliplast zijn nieuwe profielen voor het maken van een vliesgevel. Vergeleken met concurrerende producten zijn deze profielen volgens de Belgische fabrikant smaller. Mede daardoor kan de monteur eenvoudiger en sneller werken en zo tot een kwart op de kosten sparen.

A liplast biedt de Tanagra aan in elf profielhoogtes van 30 tot 240 millimeter. Alle profielen meten een lengte van 6,6 meter en een breedte van 56 millimeter. Naar keuze levert de fabrikant het profiel met een platte of buisvormige stalen versteviging. De Tanagra is te gebruiken voor een traditionele roosterstructuur met horizontale en verticale dekkappen en voor een semi-structurele constructie met alleen horizontale dekkappen.
Voor het maken van een roosterstructuur biedt de fabrikant twee sponningen: één van 42 millimeter voor een beglazing van 6 tot 32 millimeter dik en één van 52 millimeter voor een beglazing van 6 tot 42 millimeter dik. Bij de eerste variant zorgt een afstandhouder voor een thermische onderbreking van 40,8 en bij de tweede van 50,8 millimeter.
De sponning van de semi-structurele versie is gelijk aan die van de roosterstructuur; stijlen en regels zijn identiek. Voor de afwijkende beglazing is een horizontale klemlijst aangebracht; een profiel uit EPDM dicht de beglazing verticaal af. Aliplast zegt een ruime keus in regels en verstevigingen te bi eden.

Reageer op dit artikel