nieuws

Multiplex moet rekeningHollandia zelf betalen

bouwbreed

De Australische aannemer Multiplex moet de rekening van Hollandia voor ongeveer 20 miljoen euro voor tijdelijke dakwerken in het nieuwe Wembley stadion in Londen zelf betalen. Multiplex probeerde de kosten te verhalen op de eerste onderaannemer voor het staalwerk Cleveland Bridge maar de Londense bouwrechtbank heeft die claim afgewezen. ”Iedere zinnige burger die naar het contract kijkt, zal moeten aannemen dat het werk voor het tijdelijke dak niet in de vaste aanneemsom was opgenomen,” aldus de voorzittende rechter Jackson. De rechter gaf daarbij zelf de aantekening ‘dat deze uitspraak erg in het voordeel uitpakt van Cleveland Bridge’, zo meldt het bouwvakblad Construction News. Multiplex probeert in een al maanden slepende rechtszaak meer dan 60 miljoen euro schadevergoeding te krijgen van de onderaannemer, die in 2005 na steeds hoger oplopende conflicten van de bouwplaats in Londen werd verwijderd. Multiplex heeft eerder wel enkele slagen gewonnen en wil de uiteindelijke vergoeding nu regelen in een zaak die later dit jaar moet beginnen. De bouw van het stadion zelf heeft, al meer dan een jaar vertraging opgelopen.

Reageer op dit artikel