nieuws

Moskee

bouwbreed

Moskee

In Amersfoort wordt de laatste hand gelegd aan de moskee El Fath, die is ontworpen door Gerard Rijnsdorp. Het 8 meter hoge complex kenmerkt zich door een rood/oranje bakstenen gevel, met een vierkante minaret en een blauwe transparante koepel op de grote gebedsruimte. Zoals gebruikelijk krijgt het gebedshuis gescheiden ingangen voor mannen en vrouwen, deze zijn wel beide van dezelfde grootte en ontwerp. De minnaret wordt 28 meter hoog, dat is minder dan de helft als voor vele christelijke kerken in Amersfoort. Bouwonderneming Luiten heeft de moskee gerealiseerd..

In Amersfoort wordt de laatste hand gelegd aan de moskee El Fath, die is ontworpen door Gerard Rijnsdorp. Het 8 meter hoge complex kenmerkt zich door een rood/oranje bakstenen gevel, met een vierkante minaret en een blauwe transparante koepel op de grote gebedsruimte. Zoals gebruikelijk krijgt het gebedshuis gescheiden ingangen voor mannen en vrouwen, deze zijn wel beide van dezelfde grootte en ontwerp. De minnaret wordt 28 meter hoog, dat is minder dan de helft als voor vele christelijke kerken in Amersfoort. Bouwonderneming Luiten heeft de moskee gerealiseerd..

Reageer op dit artikel