nieuws

Kabinet gaat afstanden buisleidingen opleggen

bouwbreed Premium

Het kabinet komt met een wettelijke aanscherping van de veiligheidsregels voor buisleidingen in de buurt van bebouwing. Buisleidingen die nu te dicht bij woningen liggen moeten extra worden beveiligd. Wat het kabinet betreft betaalt de Gasunie dat.

Het kabinet komt met een wettelijke aanscherping van de veiligheidsregels voor buisleidingen in de buurt van bebouwing. Buisleidingen die nu te dicht bij woningen liggen moeten extra worden beveiligd. Wat het kabinet betreft betaalt de Gasunie dat.
Staatssecretaris Van Geel (milieu) heeft vrijdag aan de Tweede Kamer laten weten dat hij wettelijk wil regelen dat ziekenhuizen, woningen en scholen op een veilige afstand van buisleidingen staan. De omvang van de veiligheidszone kan per gemeente of gebied gaan verschillen.

Reageer op dit artikel