nieuws

Haskoning’s winst

bouwbreed

Royal Haskoning en zijn Aziatische dochter D103 hebben een prestigieuze internationale ontwerpprijsvraag gewonnen. Die was uitgeschreven door ’s werelds grootste projectontwikkelaar Nakheel. Het gaat om een conceptmasterplan voor Palm Jebel Ali in Dubai, een van de drie palmeilanden die daar voor de kust is opgespoten.

Royal Haskoning en zijn Aziatische dochter D103 hebben een prestigieuze internationale ontwerpprijsvraag gewonnen. Die was uitgeschreven door ’s werelds grootste projectontwikkelaar Nakheel. Het gaat om een conceptmasterplan voor Palm Jebel Ali in Dubai, een van de drie palmeilanden die daar voor de kust is opgespoten.
Het winnende ontwerp van Haskoning beslaat een oppervlakte van 300.000 vierkante meter. Daarop komen faciliteiten voor sport, woningen, winkels en kantoren. Bovendien moest worden voorzien in openbare parken, havens en een markante brug. Het ontwerp is een samenwerking van ontwerpteams van Haskoning uit Bangkok, Amsterdam en Dubai. Royal Haskoning werkt al sinds 2000 aan verschillende projecten in de Verenigde Arabische Emiraten, waaronder de eilandprojecten Palm Dumeirah, Palm Jebel Ali en De Wereld. Andere activiteiten op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, milieu, havens, infrastructuur, constructie en gebouweninstallaties zijn in de nabije toekomst te verwachten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels