nieuws

Dekplaat valt van viaduct bij Brielle

bouwbreed Premium

De N15 (Maasvlakte-Rozenburg) is gisterochtend enige uren afgesloten geweest nadat spontaan brokken beton van een viaduct bij Brielle waren gevallen. Niemand raakte gewond.

De N15 (Maasvlakte-Rozenburg) is gisterochtend enige uren afgesloten geweest nadat spontaan brokken beton van een viaduct bij Brielle waren gevallen. Niemand raakte gewond.
Rond 04.30 uur werd het puin op het wegdek ontdekt. De N15 is tot ongeveer 08.00 uur afgesloten geweest vanuit Europoort richting Rotterdam, aldus een woordvoerder van de ANWB. Het verkeer werd omgeleid.
Rijkswaterstaat laat weten dat het gaat om een viaduct met geprefabriceerde liggers die aan de zijkanten van het viaduct voorzien zijn van betonnen afdekplaten. Een van de afdekplaten is op het wegdek onder het viaduct gevallen. Het vermoeden is dat dit is veroorzaakt door een eerdere aanrijding. Nader onderzoek moet uitwijzen hoe de brokken beton los konden raken.

Reageer op dit artikel