nieuws

Bouwfonds trekt handen af van AWV Eigen Haard

bouwbreed Premium

Projectontwikkelaar Bouwfonds wil niets te maken hebben met de bestuurlijke problemen bij de Velsense woningbouwcorporatie AWV Eigen Haard. Een medewerker van Bouwfonds was acht jaar lang toezichthouder bij de sociale huisvester.

“Wij zijn niet blij met alle commotie die in de pers rond AWV Eigen Haard is ontstaan en de suggesties in onze richting van belangenverstrengeling. We hebben daarom de persoon in kwestie gevraagd om zijn persoonlijke hobby te beëindigen”, vertelt directeur Rein Willems van het in Haarlem gevestigde Bouwfonds regio Noord-West.

Terugtreden

Hoofd verkoop Richard Kranenburg van de regiovestiging van Bouwfonds is op aandringen van zijn werkgever op 1 december 2006 als lid van de Raad van Toezicht van AWV Eigen Haard teruggetreden. Vanaf die dag is de inmiddels omstreden directeur Hans Vinken bij AWV Eigen Haard aan de slag gegaan.
De projecten die Bouwfonds en AWV Eigen Haard momenteel gezamenlijk uitvoeren, hebben de geruchten over de belangenverstrengeling waaraan Kranenburg zich schuldig zou hebben gemaakt. Het tweetal werkt samen bij verschillende sloop- en nieuwbouwprojecten in Velsen.
“Wij ontwikkelen samen een aantal nieuwbouwwoningen. Zij hebben de grondposities, wij de kennis om de projecten op te zetten”, vertelt Willems over de samenwerking.

VROM

De benoeming van Vinken heeft er toe geleid dat het ministerie van Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM) een gedelegeerd toezichthouder bij AWV Eigen Haard aanstelt om orde op zaken te stellen.
Naast Vrom heeft ook de brancheorganisatie voor woningbouwcorporaties Aedes zich in de bestuurlijke impasse van AWV Eigen Haard gemengd. Volgens de Commissie Aedescode is de Raad van Toezicht van de corporatie niet bereid of in staat om de problemen op te lossen.
De bestuurlijke problemen bij AWV Eigen Haard hebben wat Bouwfonds-directeur Willems betreft geen gevolgen voor de samenwerking. “We hebben al lang geleden afspraken met elkaar gemaakt. En die worden gewoon nagekomen.”

Reageer op dit artikel