nieuws

Bedrijven in Eemsmond gaan gezamenlijk bouw opkrikken

bouwbreed Premium

Een groot aantal bouwbedrijven in het Eemsmond-gebied gaat nauw samenwerken met scholen in de noordelijke regio om meer vakmensen op te leiden. Er is schreeuwende behoefte aan goede timmerlieden, metselaars en schilders, maar de belangstelling voor de bouwsector valt op de scholen in de Eemsmond tegen.

Een groot aantal bouwbedrijven in het Eemsmond-gebied gaat nauw samenwerken met scholen in de noordelijke regio om meer vakmensen op te leiden. Er is schreeuwende behoefte aan goede timmerlieden, metselaars en schilders, maar de belangstelling voor de bouwsector valt op de scholen in de Eemsmond tegen.
Het Fivelcollege (vmbo-bouw) in Delfzijl, het Noorderpoortcollege in Appingedam (vmbo en mbo-bouw) en het Praktijkcentrum Bouw (SSPB) in Hoogezand zijn samen met bouwbedrijven, Bouwend Nederland en Fundeon overleg gestart. Deelnemende bouwbedrijven zijn Benus, Veldman, Kuipers en Dijk, Bijmolt, Kooi, Perdok, Timmerfabriek Eemshout en schildersbedrijven Kerbof en Bagnay.
De samenwerking moet ertoe leiden dat opleidingen beter op de praktijk worden afgestemd. Ervaren bouwondernemers geven gastlessen op de scholen om de leerlingen te enthousiasmeren, andersom maken de leerlingen excursies naar de bouwplaats.
De eerste resultaten van de samenwerking worden in juni verwacht.

Reageer op dit artikel