nieuws

Woningverkoop IJburg meer dan verdubbeld

bouwbreed Premium

De verkoop van woningen in Amsterdam-IJburg is het afgelopen jaar meer dan verdubbeld. De drie bouwconsortia verkochten in 2006 op het Haveneiland en de Rieteilanden 844 woningen. Het jaar daarvoor werden slechts 320 woningen verkocht.

De verkoop van woningen in Amsterdam-IJburg is het afgelopen jaar meer dan verdubbeld. De drie bouwconsortia verkochten in 2006 op het Haveneiland en de Rieteilanden 844 woningen. Het jaar daarvoor werden slechts 320 woningen verkocht.
De omvang van de verkoop op IJburg wordt vooral bepaald door de omvang van het woningaanbod. “Vrijwel alle woningen die de afgelopen tijd op IJburg op de markt kwamen, zijn direct verkocht. Elk project is in een periode van drie maanden geheel of zo goed als uitverkocht,” aldus een woordvoerder van de consortia Groep Waterstad, IJburger Maatschappij en IJ-delta
De hoge verkoopsnelheid staat in schril contrast tot de start van IJburg. In de jaren 2002 en 2003 verliep de verkoop van woningen uiterst moeizaam. “Nu is IJburg onder Amsterdammers als woonlocatie geheel geaccepteerd. Dit blijkt uit het gegeven dat de hoge afzetsnelheid voor het totale aanbod geldt.”

Reageer op dit artikel