nieuws

Trident geeft kinderwagens en rolstoelen toegang op maat

bouwbreed

De toegankelijkheidssystemen van de Zweedse producent Trident zijn sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar nu in Schoonhoven een verkoopkantoor voor de Benelux in gevestigd. Trident biedt systemen met standaard modules om toegangen rondom en in gebouwen en woningen op maat begaanbaar te maken voor bijvoorbeeld rolstoelen en kinderwagens.

In Zweden is Trident de grootste leverancier op dit gebied, meldt Edwijn Verheijen van het verkoopkantoor in Schoonhoven. Het bedrijf heeft vooral veel gemeenten als klant. Het productenprogramma bestaat uit drempelprofielen, drempeloplopen, opritten en hellingbanen. Alle onderdelen zijn duurzaam, eenvoudig te monteren en herbruikbaar. De loopoppervlakken zijn anti-slip.
Het drempelprofiel is bedoeld ter vervanging van bestaande drempels in huis of als drempeloploop bij zeer geringe hoogteverschillen. De profielen zijn van aluminium en hebben een anti-slip laag. Ze zijn er in verschillende kleuren, waaronder een ‘houtlook’.
De drempeloploop is een slim modulair systeem ter overbrugging van geringe (tot ongeveer 4 centimeter) hoogteverschillen binnenshuis. De hoogte is traploos instelbaar. De profielen kunnen, afhankelijk van de situatie, op verschillende manieren worden gemonteerd. Ook deze profielen zijn van aluminium het anti-slip en leverbaar in verschillende kleuren en houtimitatie.
Met de modulair opgebouwde Miniramp zijn kleine toegangsplatforms, opritten, hellingbanen, galerijbordessen en drempeloplopen te maken. Het systeem is geschikt voor kleinere ruimtes met geringe hoogteverschillen. Met slechts vijf basismodules kan voor vrijwel iedere situatie eenvoudig en snel een maatoplossing worden gemaakt, aldus Verheijen. De hoogte is traploos instelbaar. De onderdelen zijn gemaakt van thermisch verzinkt staal. Het loopoppervlak bestaat uit strekmetaal met een anti-slip oppervlak in alle weersomstandigheden.

Patenten

De EUramp is een loopbrug met leuningen om enkele traptreden buitenshuis te overkluizen. De EUramp heeft een aantal patenten, waaronder één op het systeem om de leuningen snel te monteren en demonteren en één op de telescopische ondersteuningspoten die worden gecombineerd met de staanders van de leuning. De onderdelen zijn gemaakt van thermisch verzinkt staal. Het loopoppervlak bestaat uit strekmetaal met ook weer een anti-slip oppervlak in alle weerscondities.
Het EUplatform wordt toegepast als bordes voor een deur of als tussenbordes bij hoge hellingbanen. Het ook weer modulair opgebouwde systeem is er in verschillende typen tot een hoogte van maximaal 1,4 meter. Een speciale trapmodule biedt de mogelijkheid om één of meerdere traptreden, eventueel met leuning, te bevestigen aan een platform. De platforms (eveneens gemaakt van thermisch verzinkt staal) zijn goed te combineren met de Miniramp en de EUramp.
De producten van Trident zijn ook verkrijgbaar via Slipsafe Product uit Lopik.
Ze zijn te zien op de vakbeurs Zorgtotaal, van 14 tot en met 16 maart in de Jaarbeurs Utrecht (hal 1 stand D146).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels