nieuws

‘Tentkerk’ Maassluis moedwillig beschadigd

bouwbreed Premium

Het tentdoek waarmee de nieuwe kerk van de Andreas, Petrus en Paulusparochie in Maassluis is bespannen, blijkt toch kwetsbaarder dan verwacht. Leverancier Buitink Technology heeft een gat in het doek moeten repareren. De beschadiging is waarschijnlijk in de nieuwjaarsnacht ontstaan.

Het tentdoek waarmee de nieuwe kerk van de Andreas, Petrus en Paulusparochie in Maassluis is bespannen, blijkt toch kwetsbaarder dan verwacht. Leverancier Buitink Technology heeft een gat in het doek moeten repareren. De beschadiging is waarschijnlijk in de nieuwjaarsnacht ontstaan.
Aanvankelijk werd gedacht aan vuurwerkschade, maar onderzoek heeft uitgewezen uit dat de vernieling moedwillig is aangebracht. “Iemand heeft opzettelijk een scherp voorwerp in het doek gestoken en een scheur gemaakt”, stelt J. Van Leerdam, uitvoerder bij aannemingsbedrijf De Klerk.
Vermoedelijk is een lange buis met een scherp uiteinde gebruikt. Het gat van ruim 30 bij 30 centimeter bevond zich op 3,5 meter hoogte. Het tentdoek is tot een hoogte van 3 meter bewapend. Door de bekleding met 284 witte tentdoeken geldt de katholieke kerk in Maassluis als een innovatief bouwwerk. Het gebouw is nog niet klaar. De toren moet nog met tentdoeken worden ingepakt.

Reageer op dit artikel