nieuws

Soepel van de rol

bouwbreed Premium

De tweede proef met Rollpave op de A37 bij Emmen is geslaagd. Uitrollen en hechten blijkt ook onder winterse omstandigheden goed uit te voeren. Bij de proef vorige week donderdag vroor het vijf tot zes graden. De temperatuur was daarmee zodanig dat normaal leggen van asfalt onmogelijk zou zijn geweest. Maar met Rollpave is alles goed gegaan. Het is een systeem waarbij een relatief dunne laag asfalt in de fabriek op een rol wordt gedraaid. Na transport naar de plek van leggen wordt de asfaltdeklaag weer afgerold en vastgeplakt. Het uitrollen ging sneller, maar het vastplakken van de uitgerolde deklaag aan de ondergrond ging langzamer dan bij de zomerse omstandigheden van de eerste proef op de A35 bij Hengelo.

De tweede proef met Rollpave op de A37 bij Emmen is geslaagd. Uitrollen en hechten blijkt ook onder winterse omstandigheden goed uit te voeren. Bij de proef vorige week donderdag vroor het vijf tot zes graden. De temperatuur was daarmee zodanig dat normaal leggen van asfalt onmogelijk zou zijn geweest. Maar met Rollpave is alles goed gegaan. Het is een systeem waarbij een relatief dunne laag asfalt in de fabriek op een rol wordt gedraaid. Na transport naar de plek van leggen wordt de asfaltdeklaag weer afgerold en vastgeplakt. Het uitrollen ging sneller, maar het vastplakken van de uitgerolde deklaag aan de ondergrond ging langzamer dan bij de zomerse omstandigheden van de eerste proef op de A35 bij Hengelo.

Reageer op dit artikel