nieuws

Oplevering eerste Quality Center smaakt naar meer

bouwbreed

De oplevering van het eerste Quality Center in Almere geeft het volste vertrouwen het concept uit te breiden tot veertig vestigingen in Nederland. Dat stelt directeur Henk van Noort van de nieuwe keten van dienstencentra op bedrijvenparken.

“Binnen een week of acht starten we met de bouw van een centrum in Den Bosch. Zwolle is in voorbereiding. Daarna volgen Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven”.
De initiatiefnemers zijn van plan in ieder geval twee vestigingen per jaar te realiseren. Marktonderzoek wijst in Nederland ruimte uit voor veertig centra.

Trekpaarden

De Quality Centers beogen te fungeren als luxe trekpaarden van hoogwaardige bedrijvenparken. De vestiging in Almere ontsproot aan het Rijswijkse architectenbureau MIII. Voor de bouw tekende De Vries en Verburg uit Stolwijk. Het resultaat? Een 2400 vierkante meter groot zakencentrum met talrijke voorzieningen.
“De vestiging heeft heel wat voeten in aarde gehad”, geeft burgemeester Annemarie Jorritsma grif toe. “We zijn in Nederland niet gewend te denken in dit soort concepten. Je bent volgens het bestemmingsplan een kantoor, zakelijk dienstverlener, horecagelegenheid, detailhandel of kinderopvang. Niet alles in één! Gelukkig zijn we daar goed uitgekomen en is een droom werkelijkheid geworden”.
Jorritsma zegt uiterst trots te zijn op de primeur van het Quality Center. Roemt het opmerkelijk complete aanbod, de architectuur en de eigen shuttlebus. Kortom een aanwinst voor bedrijvenlocatie Gooise Poort. “Ik ben ervan overtuigd dat dit concept gaat aanslaan en zich zal verspreiden over Nederland”.

Ontwikkelaars

Quality Center is een initiatief van de ontwikkelaars Robert Holtkamp en Thomas Perik van de Zwolse vastgoedmaatschappij Onis. Het tweetal vond via bemiddeling van televisiemakelaar Harrie Mens de Oosterhoutse bedrijfsdienstverleners Willem Blom en Henk van Noort. Gezamenlijk werd vervolgens het concept van Quality Center uitgewerkt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels