nieuws

Onderzoek naar gevaar bestrijdingsmiddelen

bouwbreed

De gevaren van bestrijdingsmiddelen, zoals houtconserveringsmiddelen en aangroeiwerende verven, moeten beter in kaart worden gebracht. Nu is onvoldoende bekend wat de risico’s van biociden zijn voor mens en milieu. Staatssecretaris van Geel (Milieu) heeft vrijdag aan de Tweede Kamer laten weten dat hij met spoed een onderzoek wil naar de bestrijdingsmiddelen waarmee rot of bederf kan worden voorkomen. Volgens Van Geel is het zorgelijk dat deze middelen in en om het huis worden gebruikt zonder dat is vastgesteld welke risico’s eraan verbonden zijn.

De gevaren van bestrijdingsmiddelen, zoals houtconserveringsmiddelen en aangroeiwerende verven, moeten beter in kaart worden gebracht. Nu is onvoldoende bekend wat de risico’s van biociden zijn voor mens en milieu. Staatssecretaris van Geel (Milieu) heeft vrijdag aan de Tweede Kamer laten weten dat hij met spoed een onderzoek wil naar de bestrijdingsmiddelen waarmee rot of bederf kan worden voorkomen. Volgens Van Geel is het zorgelijk dat deze middelen in en om het huis worden gebruikt zonder dat is vastgesteld welke risico’s eraan verbonden zijn.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels