nieuws

Nieuwe mortel-cao: 3 procent loon erbij

bouwbreed Premium

Werknemers in de mortel- en morteltransportondernemingen krijgen er in één jaar structureel 3 procent loon bij. Daarnaast krijgen zij eenmalig 100 euro. Dit hebben sociale partners afgesproken in het principe-akkoord voor een nieuwe cao. Twee maanden voor het aflopen van de huidige cao op 31 maart 2007 hebben de vakbonden FNV Bouw en CNV Hout en Bouw en werkgeversorganisatie VOBN elkaar weten te vinden. Gekozen is voor een loonakkoord, zodat er rust komt in de sector.

Werknemers in de mortel- en morteltransportondernemingen krijgen er in één jaar structureel 3 procent loon bij. Daarnaast krijgen zij eenmalig 100 euro. Dit hebben sociale partners afgesproken in het principe-akkoord voor een nieuwe cao. Twee maanden voor het aflopen van de huidige cao op 31 maart 2007 hebben de vakbonden FNV Bouw en CNV Hout en Bouw en werkgeversorganisatie VOBN elkaar weten te vinden. Gekozen is voor een loonakkoord, zodat er rust komt in de sector.
Dat geeft de tijd om goed na te denken over een toekomstbestendige oplossing voor de gewenste flexibiliteit wat betreft arbeidsuren. Vorig jaar leidde verschil van mening daarover nog tot lange en moeizame onderhandelingen en zelfs tot werknemersacties. De werknemers krijgen op 1 juli 2007 en op 1 januari 2008 structurele loonsverhogingen van telkens 1,5 procent. Op 31 maart 2008 ontvangen ze bovendien een éénmalige uitkering van 100 e uro.

Reageer op dit artikel