nieuws

Meer gehandicapten Suriname krijgen huis

bouwbreed

De Surinaamse regering wil de komende jaren woningen bouwen voor mensen met een handicap. Minister Hendrik Setrowidjojo van Volkshuisvesting zegt dat dit in het beleidsprogramma van zijn departement is opgenomen.

De Surinaamse regering wil de komende jaren woningen bouwen voor mensen met een handicap. Minister Hendrik Setrowidjojo van Volkshuisvesting zegt dat dit in het beleidsprogramma van zijn departement is opgenomen.
Als het aan de bewindsman ligt, moet 2 procent van alle huizen die in het kader van sociale woningbouw worden opgeleverd, zijn aangepast voor Surinamers met een handicap. Zij vormen een totaal vergeten groep en zijn veelal afhankelijk van familie of tehuizen.
Directeur Wim Loor van de Stichting Trainingsprojecten Jeugdigen met een Handicap, die al jaren aandringt op aangepaste woonruimte, is opgelucht dat de regering eindelijk wil overgaan op speciale woningbouw. Uitgaande van de cijfers heeft wereldwijd 10 procent van de bevolking geestelijke of lichamelijke beperkingen. Maar die 2 procent is al een goed gebaar.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels