nieuws

Maastricht wil torens tot 70 meter hoog

bouwbreed

Maastricht wil bij de stadsentrees aan de A2 de bouw van woon- of kantoortorens toestaan tot een maximale hoogte van 70 meter. Wel moet de architectuur dan van hoogwaardige kwaliteit zijn.

Maastricht wil bij de stadsentrees aan de A2 de bouw van woon- of kantoortorens toestaan tot een maximale hoogte van 70 meter. Wel moet de architectuur dan van hoogwaardige kwaliteit zijn.
Dat blijkt uit een voorstel van burgemeester en wethouders aan de raad. Nu is een maximale hoogte van rond de 50 meter norm, en dat blijft in grote lijnen ook zo. Maar bij stadion De Geusselt en Randwyck wil de gemeente ‘poorten’ toestaan die 20 meter hoger zijn en van verre zichtbaar. Hoger bouwen betekent ook dat de kosten gespreid kunnen worden over meer kopers. Bovendien komt dit voorstel tegemoet aan de groeiende behoefte aan woningen in een stad, waar woningbouw door schaarste aan grond steeds moeilijker wordt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels