nieuws

Corporatie investeert bijna 300 miljoen in gemeente Goes

bouwbreed

Woningcorporatie RWS Partner in Wonen investeert 283 miljoen euro in stedelijke vernieuwing en leefbaarheid in het Zeeuwse Goes. Tot 2020 wil RWS ruim 1500 woningen bouwen.

Het gaat om de ontwikkeling van het oude haven/industrieterrein in het centrum van de stad tot een nieuwe woonwijk, Waterstad, waar in totaal tussen de 1600 en 2000 woningen worden gebouwd. RWS is daarvoor één van de partners in een pps-constructie waarin ook gemeente en diverse projectontwikkelaars zitten. Naast de Waterstad-plannen is een deel van het geld gereserveerd voor stadsvernieuwing in andere delen van de stad.
Minister Winsemius van VROM heeft deze week afspraken gemaakt met de provincie Zeeland over aanvullende woningbouw in Goes en Terneuzen. De provincie krijgt daarbij een jaarlijkse steun van 2,5 miljoen euro. Het is een prestatiegerichte subsidie: jaarlijks ontvangt de provincie voor het aantal woningen dat ze dat jaar gaan bouwen een voorschot van 65 procent.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels