nieuws

Centrum Wageningen wordt weer zichtbaar

bouwbreed

Na twee jaar broeden, discussiëren en nadenken, heeft B en W van Wageningen ingestemd met het masterplan voor het centrumgebied. De bouwperiode wordt uitgesmeerd over 10 tot 15 jaar. De bouw omvat onder andere een ondergrondse parkeergarage, een woon-winkelgebied en aanleg van de bijbehorende infrastructuur.

Na twee jaar broeden, discussiëren en nadenken, heeft B en W van Wageningen ingestemd met het masterplan voor het centrumgebied. De bouwperiode wordt uitgesmeerd over 10 tot 15 jaar. De bouw omvat onder andere een ondergrondse parkeergarage, een woon-winkelgebied en aanleg van de bijbehorende infrastructuur.
De belangrijkste conclusie van het plan is dat de Wageningse binnenstad weer zichtbaar moet zijn. Ook het historisch karakter wordt meer benadrukt. De oude vestingmuren, die nu nauwelijks te zien zijn, moeten het gezicht van Wageningen worden.
Wageningen heeft volgens een woordvoerder van de gemeente geen budget gereserveerd voor de uitvoering van het masterplan. De stad gaat er vanuit dat de diverse projecten zichzelf kunnen bedruipen. Eventuele opbrengsten uit de verkoop van gemeentegrond kunnen worden ingezet voor het plan.

Reageer op dit artikel