nieuws

Bruurs vervoert met nieuwe MAN’s

bouwbreed Premium

Transporteur van zand en grind Bruurs in Moergestel heeft vier nieuwe MAN TGA’s ingebruikgenomen. De nieuwe aanwinst omvat een MAN TGA 18.430 4×2, een 26.430 6×2 trekker en twee bakwagens van het type 28.430 6×6.

Transporteur van zand en grind Bruurs in Moergestel heeft vier nieuwe MAN TGA’s ingebruikgenomen. De nieuwe aanwinst omvat een MAN TGA 18.430 4×2, een 26.430 6×2 trekker en twee bakwagens van het type 28.430 6×6.
Deze laatste twee zijn uitgerust met de vooras-aandrijving die MAN onder de systeemnaam HydroDrive verkoopt. De Hydrodrive levert extra tractie wanneer dat nodig is. Dat gebeurt met hydraulische wielnaafmotoren in de vooras. Deze constructie verhoogt het gewicht van de wagen relatief gezien weinig en verbruikt daardoor ook relatief gezien weinig extra brandstof. Wierda Voertuigtechniek in Joure monteerde in de bakwagens gestuurde en widespread geplaatste achterassen. Die vergroten het laadvermogen en de wendbaarheid en verminderen de belasting van het tandemstel en de slijtage van de banden.

Reageer op dit artikel