nieuws

Alle Fransen verzekerd van woning in 2012

bouwbreed Premium

In Frankrijk wordt een wet voorbereid waarbij uiterlijk in 2012 iedereen recht heeft op een woning. Dat recht kan via de rechter worden opgeëist. Dit heeft premier Dominique de Villepin woensdag bekendgemaakt.

In Frankrijk wordt een wet voorbereid waarbij uiterlijk in 2012 iedereen recht heeft op een woning. Dat recht kan via de rechter worden opgeëist. Dit heeft premier Dominique de Villepin woensdag bekendgemaakt.
De regering in Parijs staat onder druk door diverse acties van daklozen. Zo kamperen daklozen al wekenlang in honderden tenten langs een kanaal in een chique wijk van Parijs, een actie die voortdurend op televisie is.
Volgens daklozenorganisaties leven in Frankrijk 100.000 mensen op straat. Schotland is sinds 2003 het eerste en tot nu toe enige Europese land met een wettelijk gegarandeerd recht op een woning.

Reageer op dit artikel