nieuws

Zuidhorn bouwt voor 10 miljoen woningen

bouwbreed Premium

De woningcorporatie Wold & Waard in Leek gaat voor bijna 10 miljoen euro nieuwbouw plegen in het Groningse Zuidhorn. Op de plek van het 40 jaar oude verpleeghuis Zonnehuis en op het naastgelegen terrein aan de Oosterburcht komen nieuwe appartementen en drie tot vier verdiepingen tellende sociale woningbouw. Ook wordt een gedeelte ingeruimd voor winkelpanden.

De woningcorporatie Wold & Waard in Leek gaat voor bijna 10 miljoen euro nieuwbouw plegen in het Groningse Zuidhorn. Op de plek van het 40 jaar oude verpleeghuis Zonnehuis en op het naastgelegen terrein aan de Oosterburcht komen nieuwe appartementen en drie tot vier verdiepingen tellende sociale woningbouw. Ook wordt een gedeelte ingeruimd voor winkelpanden.
Het stedenbouwkundig bureau Inbo uit Drachten ontwikkelt een plan voor beide locaties. In 2010 moeten er 75 koopappartementen op de plek van het verpleeghuis staan. Op het aangrenzende terrein aan de Oosterburcht staan veertig woningen die niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd. Deze gaan tegen de vlakte om plaats te maken voor gestapelde nieuwbouw. De bouw op de beide terreinen zal gelijktijdig beginnen, want de plannen dienen goed bij elkaar aan te sluiten. Zonnehuis wil het liefst in 2008 beginnen met de bouw van een woonzorgcentrum in de nieuw te realiseren wijk De Oostergast aan de oostrand van Zuidhorn. Gedeputeerde Staten van Groningen is daar echter op tegen.

Reageer op dit artikel