nieuws

Wachtlijst corporaties veel korter dan gedacht

bouwbreed

De woningnood in Nederland is veel minder groot dan gedacht. Dat stelt directeur Peter Boerenfijn van Aedes, de brancheorganisatie van woningcorporaties. Uit een rapport dat de onderzoeksbureaus RIGO en OTB in opdracht van Aedes en het ministerie van Economische Zaken schreven, blijkt dat 80 procent van de mensen die ingeschreven staat als woningzoekende geen urgente gevallen zijn. Volgens Boerenfijn zijn de wachtlijsten vervuild. “Wie het langst staat ingeschreven, komt als eerste aan de beurt. Mensen schrijven zich in om inschrijftijd te winnen, niet om te verhuizen”, licht hij de uitkomst van het onderzoek toe. Het rapport onderschrijft volgens Aedes dat de lange wachtlijsten van corporaties geen indicatie zijn voor de vermeende woningnood in Nederland.

De woningnood in Nederland is veel minder groot dan gedacht. Dat stelt directeur Peter Boerenfijn van Aedes, de brancheorganisatie van woningcorporaties. Uit een rapport dat de onderzoeksbureaus RIGO en OTB in opdracht van Aedes en het ministerie van Economische Zaken schreven, blijkt dat 80 procent van de mensen die ingeschreven staat als woningzoekende geen urgente gevallen zijn. Volgens Boerenfijn zijn de wachtlijsten vervuild. “Wie het langst staat ingeschreven, komt als eerste aan de beurt. Mensen schrijven zich in om inschrijftijd te winnen, niet om te verhuizen”, licht hij de uitkomst van het onderzoek toe. Het rapport onderschrijft volgens Aedes dat de lange wachtlijsten van corporaties geen indicatie zijn voor de vermeende woningnood in Nederland.

Reageer op dit artikel