nieuws

Vlaardingen wil bedrijvenpark snel bouwen op Vijfsluizen

bouwbreed

Op een voormalig sportterrein van Shell wil Vlaardingen uiterlijk 2010 beginnen met de bouw van businesspark Vijfsluizen.

Projectontwikkelaar OVG heeft plannen voor 170.000 vierkante meter kantoorruimte naar voorbeeld van Chiswick Park in Londen, dat wordt gekenmerkt door de groene omgeving.
Vijfsluizen mag geen bedrijventerrein worden waarvan er dertien in een dozijn gaan, laat OVG weten. Het wordt ingepast in een bestaand park van 10 hectare. Monumentale bomen blijven staan, evenals het sportgebouw uit 1953. Dit monument van de Vlaardingse wederopbouw gaat mogelijk dienst doen als restaurant of als sportaccommodatie voor werknemers op het park. De gemeente gaat uit van 4000 à 5000 arbeidsplaatsen.
Om snel te kunnen bouwen moet Vlaardingen eerst in de slag met de Stadsregio Rotterdam. Die wil de bouw van kantoorruimte spreiden in de tijd om leegstand te voorkomen. Volgens deze planning zou Vijfsluizen pas tegen 2020 aan de beurt zijn. Eerste locatie op het lijstje van de Stadsregio is Schieveste, een groot project in Vlaardingens buurgemeente Schiedam. Bij NS-station Schiedam-Centraal werken NS Vastgoed, TCN Property Project en Burgfonds BV aan de realisering van onder meer 120.000 vierkante meter kantoorruimte, een vermaakcentrum en een parkeergarage met 1800 plaatsen.

Reageer op dit artikel