nieuws

Vierduizend vierkante meter tegels

bouwbreed

De gevel van het gloednieuwe sportcentrum Omniworld in Almere-Poort wordt betegeld. door Practico Tegelwerken. In het zwarte tegelwerk zijn in kleur negen afbeeldingen verwerkt van de vier sporten volleybal, basketbal, handbal en voetbal. De constructie van het gebouw is van staal. In de stalen binnendozen is isolatie aangebracht, op de buitenkant zijn omega’s geschroefd. Daarop zijn gestuukte platen van gerecycled glas aangebracht, waarop de tegels worden gelijmd. In totaal verzorgt Practico 4000 vierkante tegelwerk, met tegels van 10 vierkante meter. Het totale complex beslaat 13.000 vierkante meter; de aanneemsom bedraagt 15,5 miljoen euro. Omniworld, dat in eerste instantie al in augustus opgeleverd zou worden, is nu naar verwachting in april klaar. Architect is Zwarts & Jansma, aannemer is BAM Utiliteitsbouw.

De gevel van het gloednieuwe sportcentrum Omniworld in Almere-Poort wordt betegeld. door Practico Tegelwerken. In het zwarte tegelwerk zijn in kleur negen afbeeldingen verwerkt van de vier sporten volleybal, basketbal, handbal en voetbal. De constructie van het gebouw is van staal. In de stalen binnendozen is isolatie aangebracht, op de buitenkant zijn omega’s geschroefd. Daarop zijn gestuukte platen van gerecycled glas aangebracht, waarop de tegels worden gelijmd. In totaal verzorgt Practico 4000 vierkante tegelwerk, met tegels van 10 vierkante meter. Het totale complex beslaat 13.000 vierkante meter; de aanneemsom bedraagt 15,5 miljoen euro. Omniworld, dat in eerste instantie al in augustus opgeleverd zou worden, is nu naar verwachting in april klaar. Architect is Zwarts & Jansma, aannemer is BAM Utiliteitsbouw.
Foto: Dijkstra

Reageer op dit artikel